Overslaan en naar de inhoud gaan
 • Ook specialist in banden
 • Levenslange garantie op banden
 • Altijd een dealer bij jou in de buurt

Banden Spanning 

Om veilig de weg op te gaan, is het van belang dat u regelmatig de bandenspanning van uw banden controleert.

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto verplicht voorzien van een bandenspanning-controlesysteem. Dit systeem wordt vaak TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) genoemd. Het TPMS-systeem signaleert een lekke band ruim voordat je het zelf in de gaten hebt. 

Uw Tyres-On garage is ook een TPMS-specialist. Bij een bandenwissel of een bandencheck controleert de monteur ook de werking van het TPMS-systeem in uw auto. Kom langs bij uw dichtstbijzijnde Tyres-On garage. 

Hoe kunnen wij u het beste helpen?
Vind hier het antwoord

 • Het TPMS-systeem signaleert een lekke band ruim voordat u het zelf in de gaten hebt. Ga, zodra het lampje brandt, meteen op zoek naar een veilige parkeerplek en controleer uw banden.

  Heeft u geen lekke band en brandt het lampje? Uw banden moeten dan zo snel mogelijk gebracht worden op de juiste bandenspanning.

 • Er zijn twee soorten TPMS systemen: directe systemen en indirecte systemen. In het instructieboekje van je auto staat welk systeem jouw auto heeft. Je kunt het uiteraard ook aan je bandenspecialist vragen. Heeft je auto een direct TPMS-systeem? Dan is elk wiel voorzien van een sensor. Je bandenspecialist controleert of de sensoren goed functioneren en of de batterij van elke sensor nog voldoende levensduur heeft. In sommige gevallen, zoals bij een lege sensorbatterij, is vervanging van een TPMS sensor noodzakelijk om van de voordelen van TPMS te blijven profiteren. Heeft je auto een indirect TPMS-systeem? Dan heeft het systeem geen sensoren. Indirect TPMS werkt alleen op basis van software. Soms moet het systeem via het dashboard ingesteld worden om veilig verder te rijden. Dat is meestal vrij eenvoudig. Hoe werkt dat? Kijk op het scherm van het dashboard of lees de instructies van je auto. Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak met uw dichtstbijzijnde Tyres-On garage.

Ander advies nodig?
Bekijk onze diensten

 • Uitlijning

  Trekt uw auto naar een kant? Of staat het stuur niet recht als u rechtdoor rijdt? Uw auto moet dan mogelijk uitgelijnd worden. Raadpleeg uw dichtstbijzijnde Tyres-On garage.

  Meer over Uitlijning
 • Nieuwe banden nodig

  Toe aan nieuwe banden? Ontvang levenslange garantie op de merken Michelin, Continental, Vredestein, Delinte, Tyfoon en Hankook!

  Meer over Nieuwe band
 • Bandenwissel

  Vergeet u niet bij de ingang van het nieuwe seizoen uw banden te wisselen?

  Meer over bandenwissel
 • Bandencheck

  Het is belangrijk om regelmatig uw banden te laten checken.

  Meer over bandencheck
 • Reparaties

  Heeft u een lekke band? Onderneem snel actie!

  Meer over bandenreparaties
 • Wielensets

  Diverse complete wielensets.

  Meer over wielensets