Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Ook specialist in banden
  • Levenslange garantie op banden
  • Altijd een dealer bij jou in de buurt

Winterbanden 

Rijdt u op het moment op zomerbanden, bent u op toe aan een bandenwissel en zoekt u meer informatie over de juiste winterbanden? Laat Tyres-On u helpen.

Bij lage temperaturen is het belangrijk om op banden te rijden die zijn aangepast aan de weersomstandigheden. Winterbanden geven meer grip als het bijvoorbeeld sneeuw. Veilig rijden op winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijs is de belangrijkste reden om voor winterbanden te kiezen. Bent u op zoek naar winterbanden en heeft u de juiste advies nodig? Hier leest u alles over winterbanden.

Meer grip in de sneeuw met winterbanden

Wanneer het koud wordt en de temperaturen dalen, wordt rubber hard. Door de rubbersamenstelling zijn winterbanden geschikt voor winterse omstandigheden. De banden zijn gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel. Hiermee kunnen ze de sneeuw als het ware vastpakken. Dat geeft veel meer grip.

Geschikt voor een temperatuur onder de 7 graden

Winterbanden zijn geschikt voor temperaturen onder de 7 graden en presteren goed op natte en besneeuwde oppervlakken. Ligt het temperatuur boven de 7 graden? Winterbanden presteren minder goed boven dit temperatuur en kunnen ook meer geluid produceren. Houd er rekening mee dat u bij een temperatuur boven de 7 graden uw banden moet vervangen voor zomerbanden. Meer informatie over de bandenwissel?

Bandenwissel

Assortiment
winterbanden

Op zoek naar geschikte winterbanden? Laat uw Tyres-On garage u adviseren. Wij bieden winterbanden in verschillende soorten en maten. Op onze zes hoofdmerken ontvangt u levenslange garantie!

Bekijk het assortiment winterbanden per merk!

Meer informatie over winterbanden? Raadpleeg uw dichtstbijzijnde Tyres-On garage.